Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/hope/public/wp-includes/post-template.php on line 284
Wednesday, March 3, 2021
Home > Uncategorized > Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Meditime Kuranore!

Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Allahu, xhele ue ala, ka thënë;
فَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ غُرُوبِهَا ۖ وَمِنْ آنَاءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ لَعَلَّكَ تَرْضَىٰ
” Prandaj, ti bëhu i durueshëm ndaj asaj që thonë ata, dhe duke falënderuar Zotin tënd, falu para lindjes së diellit dhe para perëndimit të tij, falu edhe në orët e matës dhe në skajet e ditës, ashtu që të gjejsh kënaqësi (me shpërblim).”
(Ta’ha; 130).

Rrugët të cilat shpiejnë drejtë kënaqësisë së vërtetë janë dy;
1. Sabri (durimi) i mirë dhe
2. Dhikri(përmendja e Allahut) i shumtë.

Dr. Muhamed el Kahtani

Përkthim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: