Saturday, March 6, 2021
Home > Uncategorized > Vlera e sadakase diten e xhuma!

Vlera e sadakase diten e xhuma!

Vlera e sadakase diten e xhuma!

Sadakaja diten e xhuma ka vlere me te madhe se diteve tjera.

Ibn Kajjim thote:
sadakaja ne diten e xhuma per dallim ga ditet tjera te javes eshte sikur sadakaja ne ramazan dhe gjate muajve tjere.

Hadithi i Kabit:
“sadakaja ne diten e xhuma eshte me me vlere se ne ditet tjera”
(sahihun mewkuf)

Ibn Kajjimi thote:
e kam pare Ibn Tejmijen rahimehullahu kur dilte per te shkuar ne xhuma merrte prej shtepise buke dhe gjera tjera dhe jepte sadaka gjate rruges msheftas.
(zadul mead)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: