Monday, November 30, 2020
Home > Uncategorized > Muhamedi alejhi selam na rrëfen historinë e një burri, të cilit i erdhi vdekja

Muhamedi alejhi selam na rrëfen historinë e një burri, të cilit i erdhi vdekja

Muhamedi alejhi selam na rrëfen historinë e një burri, të cilit i erdhi vdekja.
Para se ta dorëzojë shpirtin e tij, ai u tha fëmijeve dhe familjarëve të tij:
” Nëse vdes, mblidhni shumë drunjë dhe ndizni një zjarr të madh dhe ma digjni kufomën time me të.
Kur ta ketë djegur(zjarri) mishin dhe kockat e trupit tim, merrne hirin e mbetur dhe hidheni në det në një ditë me erë!
Fëmijët e respektuan porosinë e babait të tyre në ditën që ai ndërroi jetë.
Pasi e dogjën, Allahu e urdhëroi erën, tokën dhe detin që t’ia mbledhin hirin dhe e pyeti njeriun:
Përse e bëre këtë?
Ai u përgjigj: Unë u frikësova prej Teje o Allah.
Dhe Allahu e fali.”

(Buhariu dhe Muslimi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: